Heikot johtamisprosessit tuhoavat nyt rakennusliikkeitä

Builderhead Oy kehittää toiminnanohjausratkaisua rakennusalalle tappioiden välttämiseksi ja kannattavuuden parantamiseksi. Alalla syntyvien taloudellisten tappioiden hinta yhteiskunnalle on globaalisti kymmeniä miljardeja joka vuosi. Rakennusalalla tappiolliset hankkeet aiheutuvat yleensä hankkeen valmisteluvaiheessa tehdyistä virheistä, jotka kasvavat myöhemmissä vaiheissa hallitsemattomiksi ongelmiksi. Erityisesti COVID-19 -pandemiaan liittyvät rajoitukset ovat tuoneet lisähaasteita rakennusliikkeiden johtamiseen.

Suomalainen startup Builderhead on valinnut ratkaistavakseen merkittävän kokoisen ongelman. Rakennusala on maailman suurin toimiala, ja Builderheadn perustajajäsenten Sami Kivensalon ja Julius Tuomikosken mukaan alan toiminnanohjauksen heikko taso on merkittävä ongelma niin yksittäisten yritysten kuin myös yhteiskunnankin tasolla.

“Rakennusliikkeiden toimintaympäristö on erittäin haastava. Hankkeissa on suuret riskit, marginaalit ovat alhaisia eikä yritysten taloudellinen tila kestä merkittäviä tappioita hankkeissa. Rakennusalalla yksi tappiollinen hanke tuhoaa vuoden tuloksen, kaksi tappiollista hanketta lähekkäin tuhoaa koko yrityksen. Tätä haluamme ehkäistä ratkaisumme avulla”, toteaa Julius Tuomikoski.

“Builderheadn ratkaisu perustuu alan yritysten toiminnanohjauksen kehittämiseen. Yleensä rakennusliikkeen perustajilla ja johdolla on riittävä asiantuntemus ja kokemus tappiollisten hankkeiden välttämiseen, mutta tämän osaamisen siirtäminen osaksi isomman organisaation toimintaa vaatii sitä tukevia työkaluja”, sanoo Sami Kivensalo. Erityisesti COVID-19 -pandemian myötä voimaan tulleet kokoontumisrajoitukset haastavat rakennusliikkeiden johtamista tilannekuvan muodostamisessa ja prosessien jalkauttamisessa.

“Builderhead kehittää ohjelmistoratkaisuaan tällä hetkellä suomalaisten pilottiasiakkaiden kanssa, ja laajempaan käyttöön palvelu lanseerataan vuoden 2020 aikana. Pyrimme sitomaan myös osan omasta palkkiostamme tappiohankkeiden välttämisessä onnistumiseen. Näin olemme asiakkaan kanssa samassa veneessä koko matkan”, sanoo Julius Tuomikoski lopuksi.

 

Lisätietoja:

Julius Tuomikoski, 050 522 1264, julius.tuomikoski@Builderhead.com
Sami Kivensalo, 044 506 0985, sami.kivensalo@Builderhead.com

Builderhead Oy on suomalainen rakennusalan ohjelmistoyhtiö, joka kehittää rakentamisen hallintaohjelmistoa rakennuttajille ja pääurakoitsijoille tappioiden vähentämiseksi ja tuloksen parantamiseksi. Yritys on perustettu vuonna 2018. 

Älä missaa tulevia kirjoituksia. Tilaa uudet blogit sähköpostitse.

Share This