Builderhead vs Microsoft 365 – Miten ohjelmistot eroavat toisistaan?

Erilaiset ohjelmistot ovat nykyään tärkeä osa rakennusprojektien hallintaa. Etenkin projektinhallinnan ja yhteistyön näkökulmasta tarjolla on niin toimialariippumattomia ohjelmistoja kuin alalle räätälöityjä ohjelmistokokonaisuuksia.

Otimme ensimmäiseksi vertailuun kiinteistö- ja rakennusalan projektinhallintaohjelmisto Builderheadin ja Microsoft 365:n, joka on käytössä monella eri toimialalla. Tässä kirjoituksessa nostamme esille näiden kahden ohjelmiston hyötyjä rakennusalan projektinhallinnan näkökulmasta.

Builderhead

Builderhead on moderni ohjelmisto kiinteistö- ja rakennusalan hankekehitykseen, rakennuttamiseen ja projektinhallintaan. Builderhead yhdistää ihmiset sekä työkalut rakennusprojektin kaikissa vaiheissa. Ohjelmiston taustalta löytyy suomalainen Builderhead Oy.

  • Kiinteistö- ja rakennusalalle suunnitellut työkalut heti valmiina. Builderhead sisältää kattavat työkalut niin hankeportfolion kuin yksittäisten projektien hallintaan. Ohjelmistosta löydät muun muassa muokattavat hankeputket, karttanäkymän, tehtävät, dokumentit, aikataulut, tapahtumat, muistiinpanot ja projektin perustiedot.
  • Builderhead mahdollistaa kaikkien projektin sidosryhmien yhteistyön yhdellä alustalla. Voit helposti jakaa tehtäviä, muistiinpanoja, dokumentteja ja tietoa projektiimin sekä kumppanien kesken. Builderhead toimii myös projektipankkina.
  • Ohjelmistosta löydät monipuoliset raportit. Builderheadissä voit syventyä sekä yksittäisen projektin yhteenvetoon että koko projektikannan raportteihin.
  • Builderhead on vielä monelle käyttäjälle täysin uusi ohjelmisto. Yritys tarjoaa kuitenkin ilmaisen asiakaspalvelun ja ohjelmisto on itsessään myös hyvin helppokäyttöinen.
  • Builderhead on itsenäinen työkalu, mutta ohjelmiston kehittäjä tarjoaa erilaisia integraatioita. 

 

Microsoft 365:

Microsoft 365 on monipuolinen pilvipalvelu, joka sisältää useita eri työkaluja mm. Teams, Excel, Word, SharePoint, OneDrive, Planner ja Outlook. 

  • Microsoft 365:n avulla voit helposti hallita ja jakaa rakennusprojektien asiakirjoja keskitetysti yhdestä paikasta. 
  • Microsoft 365:n eri työkalut mahdollistavat reaaliaikaisen viestinnän ja yhteistyön muun muassa projektitiimin kesken. Teamsin avulla voidaan hoitaa myös videopalaverit helposti.
  • Microsoft 365 ei suoraan ole suunniteltu kiinteistö- tai rakennusalalle, mutta eri työkalujen ansiosta pystyt helposti tehostamaan koko organisaation toimintaa ja tukemaan samalla rakennushankkeen projektinhallintaa.
  • Microsoft 365 -tuoteperheestä löytyvä Excel on rakennusalan ammattilaisen luotettava ystävä. Pääset helposti tekemään erilaisia projekti- ja tehtävälistoja sekä laskelmia Excelin avulla. 
  • Useimmat Microsoft 365:n työkaluista ovat helppokäyttöisiä ja useille käyttäjille jo ennestään tuttuja. Ohjelmistot toimivat hyvin yhdessä.

Yhteenveto

Molemmat ohjelmistot tarjoavat kiinnostavia hyötyjä alan yrityksille. Vertaillut ohjelmistot on suunniteltu hieman erilaisiin käyttökohteisiin, jonka johdosta ne toimivat hyvin myös rinnakkain. 

Builderhead on erinomainen valinta yrityksille, jotka tarvitsevat kiinteistö- ja rakennusalalle valmiiksi räätälöityjä projektinhallinnan työkaluja ja haluavat mahdollistaa toimivan yhteistyön eri osapuolten välillä. Builderheadin käyttäjänä et joudu hyppimään eri ohjelmistojen välillä ja pidät tärkeät tiedot yhdessä paikassa.

Microsoft 365 tarjoaa alan yrityksille monipuoliset työkalut moderniin toimistotyöhön. Microsoftin ohjelmistoperheen avulla pääsette kustannustehokkaasti alkuun ja tehostamaan koko organisaation toimintaa. 

Sujuva rakennusprojekti yhteisillä toimintatavoilla ja -malleilla
Builderhead team

Kirjoittaja

Toni Martikainen

Toni haluaa auttaa rakennusalan yrityksiä hyötymään digitalisaation tuomista mahdollisuuksista. Hän on kiinnostunut ymmärtämään alan toimintaa ja sparrailee mieluusti alan teknologioista.

Share This